FJELLVETTREGLENE

I Norge har man lenge hatt ni fjellvettregler som skal være de ni viktigste sakene å tenke på for personer som holder på med friluftsliv, særlig for de som går fra hytte til hytte. På vinteren er marginene mindre og beslutningene man tar kan få større konsekvenser, derfor er fjellvettreglene spesielt aktuelle på vinteren. Vi skal først gå igjenom de ni fjellvettreglene, hva de betyr og hva som gjør dem viktige eller mindre viktige. Vi skal også komme med vårt eget forslag til fjellvettregler med utgangspunkt i de som gjelder i dag, men der vi legger større vekt på friluftsliv der overnatting skjer i telt i områder hvor man kanskje ikke så lett får hjelp. Vi tar også hensyn til at teknologien har gått framover siden fjellvettreglene ble skrevet.

  1. Legg ikke ut på langtur uten trening
  2. Meld fra hvor du går
  3. Vis respekt for været og værmeldingen
  4. Vær rustet mot uvær og kulde selv på korte turer. Ta alltid med ryggsekk og det utstyret som fjellet krever
  5. Lytt til erfarne fjellfolk
  6. Bruk kart og kompass
  7. Gå ikke alene
  8. Vend i tide. Det er ingen skam å snu
  9. Spar på kreftene og grav deg inn i snøen om nødvendig
LB_DN_Skiguide__ski_201137c.jpg
Posted on December 20, 2012 .